10 maart 2017

De CFIA in Rennes (F)

Het wordt bijna een traditie: ook dit jaar waren we met ons familiebedrijf Ruitenberg Ingredients weer met een stand vertegenwoordigd op de Franse agrifoodbeurs CFIA, die van 7 tot en met 9 maart in het Franse Rennes werd gehouden. Dit keer stond het door ons ontwikkelde vegetarische worsthuidje centraal (Rudin(R)VegaCasing). Ter promotie hadden we daarvoor droge worstjes in vlees- en visvariant klaarliggen, zodat bezoekers zowel textuur als smaak konden uitproberen. Vooral de visvariant liep als een trein en bij een spontaan doorgevoerde smaaktest ontdekten we iets interessants: sommige bezoekers meldden spontaan en precies om welke vis (zalm) het ging en andere bezoekers dachten dat het chorizo (??) was, maar als we vertelden dat het een visvulling was op basis van zalm, dan herkenden ze het ineens wel.
 
Aan mij als familieambassadeur meestal ook de dankbare taak om tijdens deze beurs de vele studenten van mbo- en hbo-opleidingen uit de buurt (in dit deel van Bretagne zitten namelijk veel agrifoodopleidingen geconcentreerd) uit te dagen, door ze niet alleen een smaaktest te laten doen, maar ook te laten meedenken over mogelijke andere producten en toepassingen voor de visvariant, bijvoorbeeld als we een iets dikkere worst zouden kunnen maken. Altijd leuk om hun reacties te peilen. Kennelijk werkte ons enthousiasme aanstekelijk, want op enig moment stonden er zelfs docenten voor onze neus, die vertelden dat ze nieuwsgierig waren naar dat buitenlandse bedrijf waar hun studenten zo enthousiast over hadden bericht. En sommige van hen waren zelfs zo dapper om te komen vragen of we ook wel met stagiaires werkten. Jazeker, als ze bereid zijn om naar Nederland te komen en als hun beheersing van het Engels goed genoeg is.
 
Gelukkig hebben we daarnaast ook voldoende interessante gesprekken gevoerd met potentiële en bestaande klanten. 
Ondanks de staking van de luchtverkeersleiders in Frankrijk deze hele week, waardoor zowel de heen- als de terugreis een spannend avontuur werd, kunnen wij in elk geval terugkijken op een succesvolle beurs.

De organisatie dankte na afloop via Twitter zowel de 1.450 exposanten die de beurs mogelijk hadden gemaakt, als de 20.063 bezoekers die de moeite hadden genomen om de beurs te bezoeken:
 

 

Geen opmerkingen: