28 juni 2015

Op ontdekkingsreis door Canada

Canada plaatjesNa onze rondreis door Australië, inmiddels alweer bijna drie jaar geleden, bleef het reisvirus onderhuids aanwezig. Natuurlijk, zomers op pad met onze caravan door Europa is heerlijk, maar nog eens een verre reis bleef ook nadrukkelijk bovenaan ons verlanglijstje staan. Dit keer trok de natuur in Canada en zo kon het gebeuren dat we een rondreis op maat hebben uitgestippeld, samen met de reisexperts van Experience Travel, om het westen van dit enorme land te gaan verkennen. We vliegen naar Calgary, waar we vrijwel direct met onze neus in de Stampede-boter vallen. Rodeo's en huifkarrenwedstrijden, we zullen er ongetwijfeld van smullen te midden van het Canadese publiek.
 
Afbeeldingsresultaat voor lake louise albertaMet een huurauto trekken we verder richting Rockies, waar we de nationale parken bij Banff, Jasper en Wells Gray uitgebreid gaan ervaren. Onder andere door te gaan raften, paardrijden, maar ook wandelen en kanovaren op de fraaiste meren in die gebieden. Via Whistler reizen we vervolgens naar Vancouver Island en daarvandaan trekken we een paar keer het open water op, om orka's en walvissen te spotten. We varen bovendien nog een dagje mee met een heuse vrachtboot en we gaan met een bioloog een paar dagen op excursie om beren te spotten in het woud. We sluiten onze reis af in Vancouver, een bruisende stad in een prachtige omgeving, als we de boeken mogen geloven. Dat is meteen ook het vertrekpunt van onze terugvlucht naar Amsterdam.
 
Ik heb er reuze zin in en tel de dagen nu echt af, na al die maanden voorpret, uitzoeken, bekijken, lezen, boeken en nog eens bekijken. Via mijn blog zal ik jullie met enige regelmaat op de hoogte houden van onze avonturen, afhankelijk uiteraard van de beschikbaarheid van internet.
 

Geen opmerkingen: