1 oktober 2013

Ruitenberg 75 jaar
Wat een fantastisch jubileumfeest hebben we vorig weekend beleefd! Ter gelegenheid van het 75-jarige bestaan van ons familiebedrijf hebben we met het personeel een onvergetelijke trip naar Istanbul gemaakt, waar we een uitstekend verzorgd programma aangeboden kregen. We bezochten de Blauwe Moskee en de Hagia Sofia. We deden een City Challenge in verschillende groepen, waarbij we allerlei opdrachten moesten uitvoeren. Verder stond er een Spice Market Rally op het programma en dat hield in dat we met een lijst met ingrediënten, een boodschappentas en een bescheiden bedrag aan Turks geld de markt opgestuurd werden om via onderhandelingen aan alle benodigdheden voor de 'mezze' te komen. Deze voorgerechten mochten we vervolgens in een restaurant met ons groepje klaarmaken en opeten. We dineerden ook nog eens op bijzondere locaties: zo aten we heel knus in de Flower Passage, kregen een keer een Turkse avond met buikdansers en -danseressen voorgeschoteld en was ons feestdiner georganiseerd in een restaurant aan de oever van de Bosporus. Daar waren we per boot naartoe gevaren, waarbij we volop hebben genoten van het uitzicht aan weerszijden: 'Istanbul by night'. 
 
We profiteerden van prettige temperaturen en een zonnetje, hadden vriendelijke en kundige gidsen mee en er heerste steeds een opperbeste stemming. Ideale ingrediënten dus voor deze jubileumreis. Gelukkig werd ons jubileumboek ook nog net op tijd afgeleverd, zodat wij - mijn broer, zus en ik - als derde generatie dit tastbare resultaat van de vele uren werk die we eraan hebben besteed officieel konden (laten) overhandigen aan ons vader.
Er wordt nog uitgebreid nagepraat over de reis nu de eerste foto's zijn rondgestuurd. Wij kijken terug op een bijzonder geslaagd jubileum. Op naar de volgende 75 jaar!

Geen opmerkingen: