3 oktober 2012

Down Under
Vandaag gelezen bij nu.nl: Australische regering trekt het boetekleed aan, omdat ze het Great Barrier Reef de afgelopen 27 jaar aardig heeft laten verslonzen. Wij gaan daar hoogstpersoonlijk op 11 oktober een kijkje nemen... nu maar duimen dat die duikers intussen een aardige hoeveelheid zeesterren hebben gevangen.

Oorspronkelijk bericht:

Australië geeft verwaarlozing koraalrif toe

SYDNEY - De Australische overheid heeft toegegeven dat het Great Barrier Reef de afgelopen tientallen jaren is verwaarloosd.

Thinkstock
De regering trok het boetekleed aan nadat dinsdag naar buiten kwam dat 's werelds grootste koraal de afgelopen 27 jaar is gehalveerd. ''We hebben de afgelopen jaren allemaal gehoord over schade aan het koraalrif'', zei milieuminister Tony Burke. ''Maar dat percentage van 50 procent heeft alarmbellen luid en duidelijk doen afgaan.'' Hij erkende dat het koraalrif er beter aan toe zou zijn, als de zaken ''anders waren aangepakt''.
Het koraal verdween door zware stormen, zeesterren en verbleking van het koraal door verzuring en opwarming van het zeewater. Volgens Burke pakt de huidige regering alsnog verschillende problemen aan. Zo maken duikers nu jacht op de zeesterren, die zich voeden met de poliepen op het koraal.
Bron: ANP

Wij zijn in elk geval volop bezig met de laatste voorbereidingen voor onze reis: onze tassen staan klaar om te worden ingepakt. Nog even een berg(je) was wegwerken en wat administratie afronden, dan kan wat mij betreft de vakantie beginnen!

Geen opmerkingen: