27 augustus 2012

Down Under
 Begin dit jaar stond ons besluit vast: we gaan nu eindelijk op huwelijksreis (die hadden we immers nog te goed). Na een bezoekje aan de vakantiebeurs waren we het ook al snel eens over de bestemming: Australië. We lazen folders en brochures, bekeken websites en bezochten open dagen. Uiteindelijk, na het nodige wikken en wegen of we met een groepsreis mee zouden gaan of toch liever op eigen houtje, kozen we vol overtuiging voor een groepsreis. In de maand oktober werden er wel vijf reizen door deze reisorganisatie naar Australië georganiseerd, dus het zou wel heel raar moeten lopen als we niet op een van die vijf mee zouden kunnen.
Tja, helaas voor ons liep het inderdaad raar. Afgelopen week werd onze groepsreis geannuleerd - die bui hadden we eerlijk gezegd al wel een beetje zien aankomen. Jammer genoeg bleek het ook niet meer mogelijk om aan te sluiten bij een van de andere groepsreizen, dus gingen we op zoek naar een alternatief. We hadden ons immers qua werk al helemaal voorbereid op ruim vier weken reizen in oktober. Het is ons - met hulp van en dank aan de medewerkers van Travel Essence - gelukt om een alternatief te regelen. Het wordt weliswaar een heel ander soort reis dan we aanvankelijk dachten, dus dat betekende even omschakelen.Tegelijkertijd zitten er ook elementen in die we in een groepsreis beslist hadden gemist. Binnen drie dagen stond het reisschema in de steigers en vrijdagavond hebben we onze handtekening onder de aanvraag gezet.  
Afgelopen weekend hebben we via internet de vele B&B-accommodaties bekeken en naar mogelijkheden gezocht voor trips in de buurt. Verder hebben we een aardige indruk gekregen van de ruige driedaagse safari's die we vanuit Darwin naar Kakadu National Park gaan doen en later nog een keer vanuit Alice Springs naar Uluru en Kings Canyon. Het wordt een bijzonder afwisselende reis, waarin we in grote lijnen dezelfde route volgen als we oorspronkelijk van plan waren, maar dan in een iets rustiger tempo. Een aantal highlights uit de groepsreis zullen we moeten overslaan, maar dat vinden we niet zo'n ramp. Het wordt hoe dan ook ongetwijfeld een onvergetelijke reis en dat was nu precies onze bedoeling! 
 

Geen opmerkingen: