2 november 2011

Downtown Chicago
Na een vlekkeloos verlopen vlucht arriveerden we maandagmiddag drie kwartier te vroeg rond 14.45 uur plaatselijke tijd op het vliegveld van Chicago. Binnen no time waren we de douane gepasseerd - ik heb weer een fraai stempel in mijn paspoort - en de bagage liep ook vlotjes van de band. Op naar ons hotel, het Conrad in downtown Chicago. Vanwege Halloween was een van de receptiemedewerkers getooid in een lange blonde pruik met flikkerende lichtjes op een haarband: een vrolijke boel dus. 's Avonds nam onze man in Amerika, John, ons mee naar Harry Caray's, een beroemd steakhouse vernoemd naar de oprichter, een befaamd baseballcommentator. Een bijzonder restaurant, zeer sfeervol en het eten smaakte ons prima, ondanks het feit dat het voor ons gevoel midden in de nacht was. We liepen vanaf het restaurant nog een paar 'blokjes' om tussen alle wolkenkrabbers tot aan de Chicago River, die dwars door de stad kronkelt. Zeer indrukwekkend allemaal! De koude avondlucht deed me goed na zo'n hele dag in het vliegtuig. Eenmaal terug in het hotel viel ik al vrij snel in slaap om na een paar uur alweer te worden gewekt door die typisch Amerikaanse sirenes van brandweer of ambulance.
Dinsdagochtend vertrokken we om 8 uur vanaf het hotel naar het beursgebouw, vergezeld van een heerlijk zonnetje. Chicago blijkt een zeer groene stad en zo konden we onderweg genieten van de vele bomen in prachtige herfstkleuren.
De stand van Ruitenberg Ingredients is fraai en praktisch ingericht. Helaas viel het aantal bezoekers een beetje tegen, hoewel er toch goede contacten zijn gelegd. Voor woensdag en vrijdag worden er duidelijk meer bezoekers verwacht. Onze kok had veel succes met de verschillende worstjes, maar vooral met de jalapeno-bacon, waar veel medestandhouders om ons heen maar al te graag even een praatje om kwamen maken. Aan het eind van de middag kregen we ook nog een hele schoolklas op de stand, die aanvankelijk enigszins vies keken naar de gepresenteerde snacks, maar al gauw niet meer wisten hoe snel ze onze laatste dagvoorraad naar binnen moesten werken! 

Geen opmerkingen: