31 juli 2011

Vakantie!
De eerste week is werkelijk omgevlogen. De reis naar Castello d'Empuries duurde twee volle dagen, via Clermont Ferrand en de brug bij Millau (in de stromende regen). Onderweg hebben we overnacht op een echte Franse 'municipal', waar de elektriciteitsvoorziening haast vooroorlogs was, maar de omgeving prachtig. We hoefden er slechts 18 euro af te rekenen en mochten er met 3 volwassenen overnachten. Zo goedkoop hebben we zelden onderweg geslapen! Helaas regende het onderweg voortdurend tot we in Zuid-Frankrijk op de A9 kwamen, waar het ter hoogte van Perpignan zelfs warm werd.
Eenmaal in Spanje hebben we nogal moeten zoeken naar de camping, maar toen we hem eenmaal hadden gevonden, stonden caravan en voortent ook in een vloek en een zucht. Dinsdagavond zijn de twee heren vakantiegangers na een lange treinreis in Perpignan aangekomen, waar we ze uit de TGV hebben geplukt. Onze eerste vakantieweek hebben we ondanks minder uitbundige zonneschijn toch al uitgebreid gezwommen in een nogal koude Middellandse Zee, het zwembad van de camping onveilig gemaakt, het plaatsje Roses bezocht en heel wat kilometers over de camping gelopen. Het eerste boottochtje voerde naar het buurdorp Sant Pere Pescador, waar we in ons allerbeste Spaans onze eerste tapas hebben besteld. Ze smaakten verrukkelijk!
De camping is een enorm complex waar het wemelt van de landgenoten - bij de plaatselijke snackbar kun je niet alleen paella bestellen, maar ook frikandel speciaal en kroketten. Dat had van mij nu niet direct gehoeven, maar ach, het is een prachtige camping met eigen strand aan een prachtige baai en wij staan nog redelijk internationaal tussen de Fransen, Duitsers en Belgen... Deze week staat in elk geval een bezoek aan Barcelona op het programma. Het weer wordt ook steeds beter, dus hier houden we het nog wel een weekje of 2 uit!

Geen opmerkingen: