16 april 2010

Lente in het land!
Afgelopen weekend heb ik weer lekker creatief mogen knutselen tijdens een van de workshops die ik regelmatig bezoek op de Veluwe. Ziehier het resultaat: binnenkort zullen de blauwe druifjes en narcissen hun blauwe en gele kopjes wel uit de groene stengels persen en dan ziet dit voorjaarsnest er nog een stuk vrolijker uit.

En alweer is de week voorbijgevlogen! Naast de vertalingen voor het kwartaalbericht van een vermogensbeheerder, artikelen voor het nieuwe nummer van L'Officiel NL en artikelen voor Presseurop stonden er woensdag en donderdag bijeenkomsten van/voor het familiebedrijf op de agenda. Vooral de presentatie van Claudio Fernandez Araoz, schrijver van het boek 'Great People Decisions', bij Egon Zehnder International in Amsterdam bood inspirerende inzichten! Claudio bleek een rasechte verteller met een charmant Spaans accent in het Engels, die het publiek regelmatig een lach wist te ontlokken. Toch bleef zijn boodschap ook in zijn grapjes duidelijk doorklinken: in elke organisatie is het van levensbelang om de juiste mensen op de juiste posten te krijgen. Verder had ik een STAK-vergadering van Ruitenberg Ingredients, waarin wederom veel informatie werd uitgewisseld, die op haar beurt weer nieuwe inzichten opleverde. Er staat veel te gebeuren, allemaal spannende ontwikkelingen, waar ik steeds meer bij betrokken raak.
Hoe heerlijk is het dan om op vrijdagochtend ouderwets lekker te gaan zitten vertalen! Een artikel voor Presseurop over Cyprus (een ongelofelijk vreemde situatie eigenlijk, die tweedeling op dat eiland) en nog wat teksten voor het kwartaalbericht (de vermogensbeheerder was kennelijk toch nog niet helemaal uitgeschreven...). Het weekend belooft mooi weer en daar gaan we gepast van genieten op onze voorjaarsstek bij Elburg. Fietsen mee en dan maar hopen dat de aswolk, die momenteel tergend traag over Nederland trekt, geen roet in het eten gaat gooien!

Geen opmerkingen: