4 maart 2007

The Tap Dogs!
Soms word ik door mijn levensgezel Hans enorm verrast: zo had hij voor gisteravond kaartjes geregeld voor een voorstelling. Het bleek een optreden te zijn van de Tap Dogs in het oude Luxortheater in Rotterdam. Wat een wervelende show! De choreografie was fraai geïntegreerd in het decor en er werd bijzonder creatief gespeeld met licht- en geluideffecten. Toch dwongen de zes tapdansende mannen zelf het meeste respect af: wat een humor en wat een waanzinnige techniek! We hebben genoten van hun show, maar regelmatig ook dubbel gelegen van het lachen, vooral toen ze in een bak met water gingen staan dansen. Aan de mensen op de voorste rij werd een plastic cape uitgedeeld, zodat ze niet al te nat zouden worden. Het leek wel een 'soak zone' zoals we die voor het eerst meemaakten tijdens ons bezoek aan Seaworld in Californië. De mannen zijn afkomstig uit Australië en blijken al zo'n tien jaar aan de weg te timmeren, getuige de omschrijving van de voorstelling:

Wervelend dansspektakel met verleidelijke machomannen uit Australië
Begonnen in de Australische staalstad Newcastle stampen de Tap Dogs al meer dan tien jaar over de wereld. Onder leiding van choreograaf Dein Perry combineren zes stoere machotapdansers de brute kracht van de staalarbeider met de sierlijkheid en de precisie van de tapdans. Het enorme tempo, de stevige live muziek en de charmes van de dansers zorgen in alle wereldsteden voor een uitzinnige stemming in de zaal.

Helaas treden ze vandaag alweer voor het laatst op in Rotterdam, maar hun toernee is nog niet voorbij, dus mochten jullie in de gelegenheid zijn om elders te gaan kijken, surf dan even naar hun website: www.tapdogs.co.uk. Daar vind je niet alleen de data en plaatsen voor 2007 maar ook meer informatie over de groep zelf en hun zeer speciale schoeisel!

Geen opmerkingen: