19 december 2006


Kerstknutselen
Afgelopen zondag was het weer zover: kerstknutselen met de vrouwelijke familieleden van moeders kant op De Woldberg, landelijk gelegen in Epe (Veluwe). De natuur vormt al een fraaie inspiratiebron, maar ook de grote knutselschuur en het prachtig verbouwde en in Engelse cottagestijl ingerichte woonhuis, waar we koffie drinken en lunchen, zorgen voor rust en ontspanning. Na afronding van een groot vertaalproject en in deze soms wat hektische periode zo vlak voor de Kerstdagen heb ik dit als een heerlijk dagje ‘uit’ ervaren!
Vorig jaar hebben we dat voor het eerst in groter familieverband gedaan en het bleek een groot succes! Niet alleen kwamen we thuis met prachtige, zelf gemaakte kransen of andere kerstdecoratie, we hadden bovendien kunnen bijkletsen met tantes of nichtjes die we normaal niet zo vaak zien. De grappen en snedige opmerkingen zijn niet van de lucht. We schieten tijdens het knutselen dan ook regelmatig in de lach. Tijdens de koffie laten we uiteraard foto’s van de (klein)kinderen rondgaan, voorzien van smeuïge verhalen. Zo blijven we een beetje op de hoogte van elkaars leven … En ondanks het feit dat we elkaar soms alleen maar hier zien, heerst er saamhorigheid. Zo zorgt het samenzijn toch voor een vertrouwd gevoel.
Dit jaar wilde ik een anders dan andere krans voor op de voordeur. De basiskrans is van dennenappels gemaakt. Als decoratie heb ik twee verschillende soorten hulstbladeren gebruikt en rode besjes. Als laatste heb ik er enkele gouden draadjes doorheen gevlochten.


(klik op de foto: in een nieuw venster zijn de details zichtbaar)

Geen opmerkingen: